Zekat

Zekât bağışlarınızı açlık sınırındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

İslam’ın 5 şartından 3. olan zekât; yardımlaşma, ümmet bilincinin kuvvetlenmesi ve büyümesi, yardıma muhtaç insanları ayağa kaldırmak, malımızın ve varlığımızın şükrü ve Allah’ın rızasını kazanmak gibi birçok kavram ile tanımlanmaktadır.

Allah zekâtı, Kur’ân-ı Kerîm’de şu şekilde buyurmuştur:

‘‘Namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin.’’ Bakara Suresi, 43. Ayet

Dinimizde sosyal hayatın vazgeçilmez bir unsuru olarak bilinen zekât, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın temel dinamiğini oluşturur. İnfak kültürü ile de ilişkili olan zekât, ihtiyaç sahibi insanlara ve İslam dünyasının mağdur ve mazlum coğrafyalarına ulaşma imkânı verir.

Vitalen Vakfı olarak, zekât bağışlarınızı yurt içinde ve yurt dışında olabildiğince geniş kitlelere ulaştırarak, sadece Ramazan döneminde değil, süreklilik adı altında toplanmasını amaçlıyoruz. Halkımızda ve İslam dünyasında zekât kültürünün ve farkındalığının yaygınlaştırılmasına katkı sağlayarak, açlık sınırındaki ihtiyaç sahiplerini yardımlaşma ve dayanışma çatısı altında topluyoruz.

Vakıf Katılım
TL 002 TR53 0021 0000 0005 7692 0000 02
USD 103 TR42 0021 0000 0005 7692 0001 03
EUR 106 TR15 0021 0000 0005 7692 0001 04

Öne Çıkan Bağışlar

Sizlerden gelen bağış emanetlerini binlerce ihtiyaç sahibine ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz.